HATÓANYAGOK ÉS EGYEBEK

 

Bőrünk középső rétegében, a hám alatt, az irhában található rostok kollagén, elasztin melyek száma a kor előrehaladtával már 20-25 éves kor után kezd csökkenni:

Kollagén: rugalmatlan rost a bőr szilárdságáért felelős

Elasztin: a bőr rugalmasságát biztosítja

Arckezelésekhez
Bőrünknek 3 dologra van feltétlen szüksége, hogy megőrizze hidratáltságát, feszességét, ezáltal szépségét, fiatalságát:

1. Vitaminokra: A, B, C, D, E, melyek szabadgyökfogó képességük révén meg tudják védeni a külső károsító, börőregedést előidéző hatásokkal szemben (UV-A, UV-B sugárzás, levegőszennyezettség,

2. Organikus szilíciumra: amelyből a bőr fibroblaszt sejtjei fel tudják építeni a fogytán lévő kollagén- és elasztinrostokat, így bőrünk újra rugalmas és feszes lesz.

3. Hialuroinsavra: nagy mennyiségű vizet képes megkötni, tehát biztosítja a bőr hidratáltságát az adott szövetek volumenét, térkitöltését és rugalmasságát.

Testkezelésekhez
A zsírbontó koktél teljesen természetes anyagokat tartalmaz fő hatóanyaga, amit a szervezetünk is előállít: foszfatidilkolin (máj-epesav), de lehetséges még: koffein, organikus szilicium, L-karnitin, articsóka, a koktél összeállítása természetesen egyénre szabottan történik.

Foszfatidilkolin: (epesav) a lefogyhatatlan zsírsejteket „szétbombázza” folyékonnyá teszi, hogy távozni tudjon a szervezetből.

Organikus szilicium: (szervezetünk építőanyaga, kötőszövetünkben és csontjainkban is megtalálható) Sejt regenerálóként és antioxidánsként működik, megelőzi a korai öregedést, kötőszövet-erősítő, a bőr fibroblaszt sejtjei elasztint és kollagént építenek fel segítségével.

Koffein: helyi zsíroldásban van szerepe, élénkítő hatásának köszönhetően zsírleadásra serkenti a zsírsejteket, vízhajtó, vérkeringést, anyagcserét fokozó.

L-karnitin: zsírégető hatású akkor fejti ki hatását, ha a szervezet mozgásban van. Mozgás közben abban segít, hogy a szervezet a zsírsejtekből nyerjen kalóriát az izom munkához, ne a szénhidrátból.

Articsóka: a zsírsejt-lerakodások csökkenek, cellulit bontásában segít.