AZ INFRASZAUNA HATÁSAI

 

 

30 perc Infraszaunát ajánljuk rögtön a Hypoxi-Ezés után, mert a legjobb módja, hogy az izzadást, méregtelenítést még 30 percig folytassuk, és a Hypoxi-Edzés során létrejövő zsírégetést ,  tereljük a nyirokrendszerbe, ahonnan így távozhat a szervezetből sok folyadék segítségével vizelet és kalóriabontás során.

Az infraszauna számos jótékony hatással rendelkezik. Fokozza az életerőt, méregtelenít, vérkeringés-nyirokkeringés fokozó, ezáltal serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, segít relaxálni és regenerálódni. Rendszeres használóinak, alkalmas a betegség megelőzésre, valamint a nyári kánikula könnyebben való elviselésére, mert megedz. 8000nm hullámhosszú infrasugarak már elindítják a biológiai hatásokat, melynek során a cellulít javul és centiméterben mérhető térfogatcsökkenés várható. Csökkenti a fáradékonyságot, javítja a fizikai és szellemi teljesítőképességet, gyógyító erővel bír.

Az infraszaunában keletkező sugárzási hő összetétele azonos a napsugárzás összetételével, azonban annak káros ibolyántúli komponense nélkül. Az infravörös sugarak melege a napenergia 45% – át teszi ki.

Az infraszauna hatása eltér a hagyományos “finn” szaunától. Már 35 C fokon elősegíti az izzadást. 3x hatékonyabb az izzadás itt, mint a hagyományos szaunákban. Ennek a méregtelenítésben igen nagy jelentősége van, hiszen ezáltal távoznak a kórós koleszterin, zsír, vagy nehézfém-lerakodások szervezetünkből. Az infraszaunában az infravörös sugár 5 mm-8 mm mélyen behatol a bőr felszíne alá, így hatása a bőr alsó rétegeibe is eljut, fölmelegíti a testet, ezért nem ajánlott utána a hideg vizes zuhanyozás, és nincs szükségünk víz használatára.

Cellulitfaló

Az infrakabin rendszeres használata hozzásegít az optimális testsúly megőrzéséhez, elősegíti a salakanyagok kiürülését, gyorsítja az anyagcserét, vérkeringést így elősegíti a fogyást is. A szervezet 30 perc alatt akár 300-600 kalóriát is veszíthet, mely a zsír elégetésével hatékony fogyást eredményez. Szaunázás közben a test keményen dolgozik (izzadságot termel, vért pumpál), megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt a szervezet annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít. Hatékony kiegészítője a kardió edzéseknek, 20-30 perces edzés kombinálva 25-30 perc infraszaunázással, intenzív zsírégetési folyamatokat indít be. Ezért mi is ajánljuk sok esetben a hypoxiedzések után közvetlenül az infraszaunában folytatni az izzadást még 30 percig.

Bőrfiatalító

Az infrasugárzás intenzíven segíti a bőr vérellátását, ezáltal hat annak természetes tisztulási folyamataira. Az infrasugárzás a bőrt mélytisztítással megfiatalítja, fokozza rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében az öregedési folyamatokat lassítja. Szuper kiegészítője a kozmetikai kezeléseknek, mert az infraszauna használatával kitágulnak a pórusok, ezáltal könnyebben és mélyebben jutnak be a hatóanyagok a bőrbe a kozmetikai, testkezelések és masszázsok alkalmával.

Izomlazító

Az infrakabin kiválóan alkalmas sport előtti bemelegítésre. Általa az izmok ízületek és szalagok nyújthatósága növekszi, a sérülés veszély csökken. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek. Alkalmas továbbá sport utáni lazításra, relaxációra is, izomláz csökkentésére. Az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágulásában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom, és lágy szövetek sérüléseinek.

Stresszoldó

Stresszes napjaink feszültsége a gerinc melletti, valamint lapocka váll környéki izomzatban halmozódik fel, feszülések és myalgiás csomók formájában. Ezt a feszültséget kiválóan oldják az infrasugárzók, mert ellazítják az izmokat, ezáltal stresszoldó hatásúak. Jó kiegészítője a masszázsoknak, mert szinergikusan hatnak egymásra.

Gyógyító

A vérkeringés serkentése által, több oxigént juttat a vérbe, csökkentve ezzel a szív és érrendszeri panaszokat, valamint az infarktus veszélyét. Az orvostudomány régóta alkalmazza sikeresen az infravörös sugarakat, különböző izomhúzódások, bőrbetegségek, ízületi fájdalmak, asztma, reuma, allergiák, köszvény, vérellátási problémák, magas/alacsony vérnyomás kezelésére, veseműködési zavarok, köszvény, reuma, isiász, csukló-végtagfájdalmak, hátfájdalmak, porckorong károsodás, derékfájdalmak, bőrpanaszok, akne, pikkelysömör, ekcéma, ficamok, rándulások, cukorbetegség, megfázásos, allergiás megbetegedésre, ha nincs lázas állapot. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.

Infraszaunánk kiegészül: fényterápiával, aromaterápiával, zeneterápiával.

Különböző színek rezgései más-más hatást fejtenek ki szervezetünkre.
Sárga: élénkség színe, növeli az életörömöt, kreativitást.
Zöld: megnyugtat, feszültségoldó.
Kék: csönd, nyugalom színe, hatásos álmatlanság, szorongás ellen.
Piros: növeli az aktivitást, javítja az energia háztartást, vitalitást, valamint az erotika színe.
Lila: inspiráció, magasabb értelem és a spiritualítás színe.

Aromaterápia

Illóolajokat használunk, melyek a bőrön át és belélegezve a test minden sejtjébe eljut, ezáltal a lélekre pluszban jótékony hatást gyakorolnak.

Zeneterápia

Masaru Emoto, japán tudós vizsgálatai során igazolta, hogy a harmonikus zene hatására, a vízmolekulák egységbe rendeződne, szépen, és harmonikusan mozognak. Mivel testünk 70%-a víz, a víz által felvett rezgések közvetlenül befolyásolják idegrendszerünket és kedély állapotunkat. A megfelelő nyugtató zenének, feszültségoldó hatása van, életörömmel tölt el, ezáltal aktivitásra serkent.