KOZMETIKAI KEZELÉSEINKRŐL

 

Bőrünk megjelenése kulcs fontosságú. A jó közérzet, önbizalom, magabiztosság és most már a munkába elhelyezkedés alapfeltétele is. Mindenki friss, rózsás, egészséges, fiatalos, sima, hibátlan arcbőrről álmodik, mert korunk követelménye a makulátlan bőr és fiatalos külső fenntartása.

“A szépség egyik vetületében magabiztosságot, másik vetületében pedig érzelmi intelligenciát jelent.”

A bőr egészségének és szépségének szempontjából, időről-időre szüksége van speciális bőrápolásra, életkortól és évszaktól függően.

A bőrre sajnos negatívan hatnak a belső tényezők: (neuro-endrokin zavarai, hím jellegű hormonok túltermelődése, vegetatív idegrendszeri zavar, székrekedés, gyomor-bél rendellenesség, fogszuvasodás, keringési zvarok, vitaminok hiánya, felszívódási zavarok, gyulladások).

Azonkívül a külső tényezők: az életmóddal járó károsító környezeti hatások. Levegő szennyezettsége, túlzott szoláriumozás, napozás, helytelen táplálkozás, időjárási tényezők, rosszul megválasztott kozmetikumok, ennek eredményeként a szabadgyökök képződése, ami bőrünk milyenségét jelentősen befolyásolja. Ilyenkor a bőrsejtek rosszul működnek, rontják annak állapotát, megzavarják a benne lejátszódó élettani folyamatokat, anyagcsere tevékenységük és ezáltal oxigén ellátottságuk csökken.

A leírt folyamatok gátolják a bőrlégzést, fokozott elszarusodás jöhet létre, a fokozottan elszarusodott szőrtüszőben a faggyú megreked, hámsejtekkel keveredik, faggyúdugaszt, komedókat seborrheás bőrtípusokat létrehozva. Kedvezőtlenül befolyásolják a bőr hidratációját, pontosabban a keratin, a bőrfelszíni hidrofil lipid és vízmegkötő faktorok állapotát, és létrejönnek a vízhiányos dehidratált bőrtípusok.
A bőr színe szürkébb élettelenebb, rugalmatlanabb, tónustalanabb lesz és hamarabb jelentkeznek az öregedés jelei, azaz, megjelennek a ráncok.

A napfény sugarai gyorsítják a sejtosztódást, így a hámképződést, a melaninképződést, tehát szaruképzési, szőrnövekedési és pigment rendellenességek alakulhatnak ki. Ha az irha bőralja szöveteinek sejt funkció is zavart szenvednek, fokozódik a bőrkárosodás és hajszálértágulatok jelennek gyulladásos folyamatok kíséretében, ami a rozacea megjelenését kiválthatja.

20 éves korunktól a hyaluronsav folyamatosan csökken a bőrünkből és korunk előrehaladtával a hidratáltsága vízmegtartó képessége (turgora) feszessége is romlásnak indul. Így 30 éves korunktól már látható változások köszönnek vissza a tükörből, ami nem tetszik senkinek és nem örülünk ezeknek a változásoknak.

 

Bőrünk vitamin, tápanyagellátottsága is csökken, fokozódik a szabadgyök-képződés, így megjelennek az első szarkalábak, apróbb ráncok, a kontúr vonalak láthatóan megereszkednek, tehát bőrünk öregedésnek indul.

A bőr életerejét, hogy hosszú ideig fenntartsuk, időnként szükségünk van megfelelő kozmetikai kezelésekre és az otthoni (bőrtípusunknak megfelelő) professzionális kozmetikumok használatára. Kozmetikánkban minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kezelést. Arctisztítás, hidratálás – halványító, anti- aging, valamint a speciális bőrápoló kezelésekre is van nálunk megoldás.

Arc kezeléseinket, tisztításainkat, speciális bőrápoló kezeléseinket REJUVI (amerikai), OXYNERGY PARIS (francia), professzionális termékekből válogattuk össze.
A bőr pontos diagnosztizálása után, egyénre és igényre szabva választjuk ki a megfelelő terméket, állítjuk össze a Kezelési Tervet. Figyelembe véve a vendég életkorát, foglalkozását, szubjektív, objektív tényezőket, bőr állapotát: szaruképzés, faggyútermelés, hidratáltság, keringés, festékezettség, szőrnövekedés szempontjából, majd elvégezzük a kezelést ezeknek a kritériumoknak megfelelően.

Mind a 2 Kozmetikai Cég alapos kutatásokat végez a legkülönbözőbb természetes hatóanyagok terén, és a különböző bőrproblémákra keres és talál megoldást! Kiegyensúlyozzák a bőrtípusok hiányosságát, aktiválják a bőr saját mechanizmusát, védelmet nyújtanak a környezeti hatásokkal szemben az UV. fény ártalmai ellen, és az egyéb környezeti tényezőkből származó szabadgyökök által okozott bőröregedést megállítják. Látványosan fenntartják a bőr optimális állapotát, helyreállítják a sérült, öregedő bőrt, valamint mindegyik termékük szisztematikusan és célirányosan kezeli a különféle bőrproblémákat. Ezek a professzionális kozmetikai cégek olyan átfogó és teljes termékskálát fejlesztettek ki, melyek kombinálhatók egymással annak érdekében, hogy nagyobb legyen a hatékonyságuk. Termékeik vitalizálják a bőrt, serkentik a sejt újra képződést, a bőrt gyorsan regenerálják és gondoskodnak egy sima puha friss üde, csillogó fiatal és energikus arcbőrről.

Termékeik NEM tartalmaznak parabent, illat anyagot, parfümöt, kőolaj származékot, állatkísérletektől mentesek, bőrgyógyász által teszteltek.

Professzionális termékek sokkal hatékonyabbak, mert sokkal magas koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat a különböző bőr problémák kezelésére, mint a nem professzionális társaik.

Szérumok Ampullák az aktív hatóanyagot koncentráltabb formában tartalmazzák, mint a krémek, így eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe is gépi kezelések nélkül. Általában hatóanyagaik , egy probléma kezelésére koncentrálódnak, ezért gyors és látványos bőrjavulást eredményeznek.   Arckezelések: REJUVI, OXYNERGY kozmetikumokkal történnek

 

 

Arcmasszázs

 

A helyes professzionális kozmetikai termékek használata mellett, a fiatalos megjelenés érdekében időnként elengedhetetlen a kozmetikai vagy face-lifting arcmasszázs.

Az arcmasszázsok aktiválják a bőrregenerációt, bőrradírként is működnek, segítik a krémekben levő hatóanyagok felszívódását. Közben az izmokat passzívan tornáztatják ezzel pozitív irányba befolyásolják az arc izomtónusát, (kontúrját is) és annak anyagcseréjét, nyirokfolyamatait, oxigén ellátottságát.

FaceLift- arcmasszázs egy több ezer évre visszatekintő, sokak által kedvelt, speciális technikán alapuló arcon végzett masszázs fogások sorozata, ami hatékony megoldást kínál a fiatalításban. Mélyizom masszázsként működik, ami elősegíti az izomszövet regenerációját, ellazítja a feszített izmokat, az elernyedt izmokat pedig újra tonizálja.

Ez a masszázs segít elengedni a feszültséget az arcizmokból, a felgyülemlett stresszt, ami az izomszövetben raktározódik. A “megkeményedett” vonások által az arcunkra íródnak érzelmi állapotaink, a harag jelei: szorosra zárt állkapocs és ajkak, összeráncolt homlok, összehúzott szemek… amitől szigorú lesz arckifejezés és egyre mélyülnek a ráncok is.

Ez egy kényeztető, relaxáló kezelés, ami alatt megtapasztalható a tökéletes ellazulás állapota, miközben a szövetek újra felélednek. Hatására a mimikai ráncok enyhülnek, az egész arc üdébb- frissebb, lágyabb tónust kap és Vendég lelkére is jó hatással van..

 

Elektrokozmetika

 

A masszázson és a bőrtápláló anyagokon kívül sok esetben szükségünk van a hatékonyság elérése érdekében, hatóanyag bejuttató készülékekre is. Jelenleg a mezoterápiás elektroporációs készülék juttatja be a leghatékonyabban a steril hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe egészen az irháig, ahol szükség van rájuk és kifejthetik hatásukat.

Az ultrahangnál, iontoforézisnél, arcvasalónál, galvanikus ráncvasalónál jóval hatékonyabb a mezoterápiás elektroporációs kezelés.

Természetesen ezeket a gépeinket sem dobtuk ki, arckezeléseinknél igény és szükség szerint alkalmazzuk.
Vio készülékkel fejezzük be az arctisztítást, mert pórusösszehúzó, fertőtlenítő, baktériumölő, sebgyógyító hatást vált ki, ami elengedhetetlen a kezelés végén.

 

WAX –  ITALWAX-al dolgozunk.

                           Kozmetikánkban nem gyantázunk, hanem waxolunk, ami egy professzionális szőrtelenítő eljárás.
Mentes a természetes fenyőgyantától. Más összetétel, más érzés, mint a gyanta. A szőrtelenítésre kényes területeken kiválóan használható: bikini vonal arc, hónalj.  Nem ragad,nem tapad, nem húzza a bőr felületet, nem törik be a szál, nem gyullad be a szőrtüsző, nincs benőtt szőrszál, nem sérül a bőr, mert nem a bőrhöz tapad a wax, hanem a szőrszálakhoz.