MASSZÁZSOK – A MASSZÁZS HATÁSAI

 

 

„A masszázs úgy serkenti a vérkeringést,hogy nem terheli meg a szívet!”

A masszázskezelés az egész személyiségünkre kihat, békét, nyugalmat ad, mely az érintés által az egész bensőnkben szétárad, és teljes testi és lelki megelégedettséget kelt bennünk.

Lássuk, milyen masszázstípusok vannak, és milyen panaszokat enyhítenek! 

Svédmasszázs: A Nyugati masszázsok alapja a svédmasszázs. A gyógyító hatása mellett a rehabilitációban is fontos szerepet tölt be, mivel a masszázzsal képesek vagyunk megrövidíteni a sérülések utáni lábadozást és megakadályozzuk a nem használt izmok sorvadását. A nagy stressz  sokaknak okoz alvási problémákat, kimerültséget, fáradtságot, illetve rossz közérzetet.
Ezek a panaszok, mind garantáltan csökkenni fognak, mivel a masszázs elősegíti a relaxációt, megnyugtat, ellazít és enyhíti az álmatlanságot.

NyirokmasszázsA nyirokdrenázs körkörös, gyengéd nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirok pangás. A nyirok masszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat.

AromamasszázsA lazító, stresszoldó, gyengéd teljes testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajokkal  vagy kombinációjuk felhasználásával egészítjük ki. Az aromamasszázs hatékony stresszoldásra, közérzetjavításra, energiafeltöltésre és öngyógyulási folyamatok beindítására.

Frissítőmasszázs: 
Hatásában és céljában megegyezik a sportmasszázzsal. Általában kevés mozgású, egészséges emberek számára ajánljuk. Bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást. Lényege a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, kondicionáló masszázs, melyet általános masszázsnak is nevezünk. Kb. 1 órát vesz igénybe. A mellkas, has, valamint az arc területe nem tartozik az általános masszázs keretébe. Végezhetünk félmasszázst is, amikor csak a test felére terjed ki a kezelés. (hát-nyak-felsővégtag; csípő-far-alsóvégtag). Ez kb. 25-30 percet vesz igénybe. A teljes masszázst hetente 2 esetleg 3 alkalommal végezhetjük. A félmasszázst heti egy pihenőnap beiktatásával minden nap alkalmazhatjuk.

ZSÍRBONTÓ és CELLULIT MASSZÁZS /Body Wrapping-fóliás testtekercselés/:  
Komplex zsírbontó, alakformáló és bőrfeszesítő kezelés. Az illóolajok és a speciális sztreccses fólia kombinációjával testformáló programjának zsírégető, vérkeringést serkentő, salaktalanító és kötőszövet erősítő hatása van. A masszázs alternatív módon, mélymeleg terápiával történik. A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakulhat ki.

 

Masszázsról még

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére. A masszázs gyógyító hatása mellett még az öregedési folyamatok is lelassulnak, mert a rendszeres szakszerűen végzett kozmetikai-és testmasszás az elhalt hámsejtek leválását, kötőszövet élettani folyamatait felgyorsítja, sejtjeinek és rostjainak képződését fokozza. Hatásra a kollagén és elasztikus rostok megújulnak és sokszorozódnak, melyek bőrünk feszességéért, rugalmasságáért felelősek.

Masszázs után növekszik az izomzat teljesítőképessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válik.

A masszázs remek hatást fejt ki az idegrendszerre is hatására a bőrben vérbőség keletkezik, javul a sejtek anyagcseréje. Élénkül a vér- és nyirokkeringés, ami elősegíti a különféle kötőszöveti lerakódások felszívódását, így csökken a lerakódó zsír mennyisége.

A masszázs javítja a keringést, a nyirokkeringést és a szövetek oxigénellátását, frissességét. Elősegíti, hogy a nyirok a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jusson és onnan kiürüljön. Ezt a hatást a felhasznált speciális krém tovább fokozza. A várt eredmény rendszeres masszázzsal, az étrend és az életmód megváltoztatásával érhető el. Ajánlott kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal (heti 2-3x) megismételni.

A masszázs: egy terület vérrel ellátottságának serkentésére, a vénás és nyirokrendszer tisztítására, a bőr anyagcsere folyamatának gyorsítására, a kötőszöveteket megújításra és az izomtónus javítására, görcsök oldására, és a fájdalom csillapításra szolgál.

Masszázs által a fokozódó vérkeringés, nyirokkeringés, hatással van a külső és belső elválasztású mirigyekre, a javuló vérellátás egyenletessé teszi működésüket. (Holokrin, merokrin, apokrin mirigyek működését egyaránt.)

Masszázs hatására, megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. A jól képzett masszőr a vérnyomást tudja, csökkenti illetve serkenteni is. A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti a passzív vérbőségből eredő keringési zavarokat. A masszázsfogások, mint a szivattyú, úgy hatnak az erekre, a nyomás a perifériától a szív felé hajtja a vért. A kezelések során javul a mikrocirkuláció, olyan kapillárisok kapcsolódnak vissza a keringésbe, amelyek régóta nyugalomba voltak már, és a sporttal sem tudtuk aktivizálni.

Ebből adódóan a masszázs egyenletes hamvas bőrszint  eredményez, a bőr szederjessége is, valamint az állandó fázás is meg fog szűnni, a rendszeresen masszázsra járóknál (a visszakapcsolódó kapilláris erek és szarukoptatás jóvoltából).

A test térfogata a masszázs által mérhetően csökken, a zsírszövet eloszlását a rendszeres masszázs megváltoztatja. A zsírok mobilizációját és a fokozott oxidációjukat elősegíti a masszázs, mely elengedhetetlen feltétele a fogyásnak.
Az eredmény azzal magyarázható az izmok passzív mozgatására az izmok működéséhez (összehúzódás-elernyedés) energia szükséges. Az energiaszükséglet biztosításához a zsírsejtek oxidációja is hozzájárul. Masszázskor a zsírok fokozott oxidációja biztosított, így mennyiségük csökken.