MÁGNESTERÁPIA: FRISSÍTÉS, FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A természet elemi elve az, hogy szervezetünkben a legtöbb biológiai folyamat elektromágnes erők útján megy végbe. Ilyenek például az idegi jelzések, az ioncsere, a proteinszintézis, vagy az enzimek és hormonok működése. Szervezetünk elemi egységeit (elektronok, protonok, neutronok) többek között az elektromágneses mezők tartják össze. A fizikai folyamatok a kémiai folyamatok felett állnak! A szervezetben, ha valami nincs rendben, akkor az atomok és molekulák elektromágneses rezgéseiben lép fel zavar.

A mágnes- terápia nem más, mint a mágneses térerő szervezetünkre gyakorolt gyógyító hatásának alkalmazása, melynek hatását tudományos kutatások igazolták. Fizikai magyarázata igen egyszerű: a vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. a mágnesek a vér hemoglobinjához kapcsolódó VAS (Fe) alkotóelemére hatnak, oly módon, hogy felgyorsítják a véráramlást, melynek következtében a sérült, beteg testrészhez az oxigén jóval rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el. Az oxigén a sejtek anyagcsere folyamatát aktiválja, lényegesen lerövidítve ezzel a beteg sejtek, szövetek regenerálódását, vagyis a gyógyulás idejét. Mágnesesség hatására sejtjeink telítődnek oxigénnel, beindulnak az anyagcsere- folyamatok és a sejtszintű méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere- folyamatok normalizálásához, a bőr megtisztulásához vezet.

A mágnesek kiemelkedő fájdalom-csillapító hatással rendelkeznek, mert ha a mágneses mező érintkezik azzal a területtel, ahol fájdalom jelentkezik, kedvezően befolyásolja az energia áramlását a sejtekben és aktiválja az oxigénháztartást a problémás területeken. Mindez együttvéve vezet a fájdalomérzet csökkentéséhez, illetve a szervezet felfrissüléséhez.

A mágnes terápia tehát a szervezet alapvető folyamatainak működését segíti, és ezáltal aktiválja és erővel tölti meg a szervezet öngyógyító rendszerét. Ennek következtében a mágnes terápia hatékony alapkezelési módszerként alkalmazható.

Alkalmazzuk csonttörések hatékony gyógyulására, myalgiás csómok, hátfájások, izomfeszülések oldására, valamint cellulit kezelések kiegészítő kezeléseként.

HATÁSAI:

• Az anyagcsere élénkül, és ennek kapcsán a salaktalanító és méregtelenítő funkció aktivizálódik, amely serkenti a sejtek és szövetek működését, valamint gyorsítja a káros anyagcsere-végtermékek távozását a szervezetből.
  
• A sejtek szövetek vér-és oxigénellátása fokozódik, amely által azok jobban működnek és gyorsabban regenerálódnak.
 
• Biztosítja a kálium-nátrium ionok áramlásának normalizálódását, ezáltal helyreáll a sejtanyagcsere, amely döntő szerepet játszik az idegek és izmok működésében, illetve a szövetek regenerációjának fokozásában.
  
• Szervezet ellenálló és öngyógyító képessége növekedik.
  
• Akut és krónikus fájdalmak enyhülnek.