NYIROKMASSZÁZS: BŐRFESZESÍTÉS, MÉREGTELENÍTÉS

 A nyirokrendszer gondoskodik a testben felhalmozódott salak és méreganyagok eltávolításáról. Ha zavarok lépnek fel a nyirok folyadék elvezetésében, a szövetekben gyakran duzzanatok keletkeznek, melyeket bedagadt kezeken és lábakon tapasztalhatunk.
A nyirokmasszázs a nyirokáramlásának megfelelő sorrendjében történik.
A speciális masszázs során a gyengéd körkörös, nyomó-simító mozdulatok elősegítik a nyirokszállítást, gyorsítják a nyirok elfolyását, elősegíti a lymphociták képzését.
Ezzel megszűnik a szövetei nyirokpangás. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat. Segít a fertőzések, gyulladások leküzdésében, és számos betegség gyógyulásában szerepe van. Hatására a bőr tisztábbá, jobb vérellátásúvá és feszesebbé válik. A nyirokmasszázs ellazít, frissít és méregtelenít is.

 

Javasolt mindenféle jóindulatú ödéma esetén, műtétek, besugárzások után, de jó az allergia, narancsbőr, arc, szem körüli duzzanat esetén is.

A fogyókúrában és a cellulit kezelésében is nagy szerepe van a jól működő nyiroknak, mivel ő szállítja a salakanyagokat és a zsírdepókat a vénás keringésen keresztül a májhoz, veséhez, ahol megtörténik lebontásuk, kiválasztásuk.
Mivel a nyirokkeringésnek nincs önálló pumpája (mint a vérkeringésnek a szív), segítenünk kell neki, hogy ne lustuljon el teljesen.
Izommozgással azaz TORNÁVAL, illetve (passzív tornával) azaz: MASSZÁZZSAL tudjuk serkenteni.