TALPMASSZÁZS: MÉREGTELENÍTÉS, ENERGETIZÁLÁS

 

„Amikor egy ember lábát tartod a kezedben, olyan, mintha a lelkét tartanád.”

A talpak reflexzóna-masszázsát, mint az egészségmegőrzés természetes módját, sok nép ősidők óta ismeri. A talpmasszázs tapasztalatokon alapuló tudomány.
A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. Az egész testen mindenütt találhatunk reflexzónákat.
A talpmasszázzsal a központi idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre gyakorolhatunk hatást. Célja főként a megelőzés, de bizonyos betegségek kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos. A talpmasszázs-kezelésnek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, hogy ily módon a szervezet hamarabb megszabaduljon a salakanyagtól.

A talpmasszázs a fájdalomérzést is befolyásolja oly módon, hogy a hipofízisben (agyalapi mirigy) fokozza az endorfinok (fájdalomcsillapító anyagok) elválasztását. A talpmasszázs-kezelés akkor hatásos igazán, ha nem csak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.
A talpmasszázs nagyon hasznos eszköz a testfrekvenciák harmonizálására és stabilizálására, nagyon jól befolyásolható a mindenkori energiaállapot.

Tehát a talpmasszázs teljesen veszélytelen kezelési mód, nincs káros mellékhatása, lazító hatású beavatkozás. Mindenkit szabad masszírozni a csecsemőtől az aggastyánig egyaránt, terhes kismamák kivételével.
A tapasztalati gyógymódok közé soroljuk. Különböző iskolák természetesen nem egyformák, eltérőek a fogások, különbözőképpen magyarázzák a hatásmechanizmusokat. A fejlődést sem tekintik lezártnak. Bárki intenzíven foglalkozik a témával, mindig találhat valami újat a saját vagy más lábán.