Vino-terápia: Vörösboros, szőlőmag-olajos masszázs

 

“Borban az igazság, egészség és szépség” mondták őseink nem véletlenül.

 

A szőlő manapság is az egyik legtermészetesebb gyógyír szépségre, egészségre egyaránt. A hidegen sajtolt, kizárólag természetes összetevőkkel rendelkező szőlő-magolaj táplálja és vitalizálja a bőrt, fokozza a bőr rugalmasságát, valamint regenerálja a kollagén szöveteket és késlelteti a bőröregedését. Hatása szinte azonnal észlelhető.

A bor, mint a kozmetikai és wellness-kezelések alapja, alapvetően Franciaországból ered. Tudományos kísérletekkel bizonyították a szőlőmag és a szőlőhéj polifenolban gazdag. Ennek jelentősége abban áll, hogy szabadgyökök egyik leghatékonyabb ellenszere. A bioflavonoid procyanidin pedig hatékony sejtvédelemről gondoskodik.

Kiemelkedően magas vitamintartalmának és a természetben egyedülálló procyanidin tartalmú hatóanyag-kombinációnak köszönhetően erős sejtvédő hatású antioxidáns. Az A, C, E, – vitamin, az ásványi anyagok, a gyümölcs-savak és nyomelemek, mint foszfor, kálium, magnézium pedig szőlőt és a vinoterápiát, igazi anti-aging specialistává teszik. Ezek az anyagok ugyanis védik a sejteket, revitalizálnak, nyugtatóan és pozitívan hatnak az immunrendszerre. A szőlőmag-olaj gazdag az esszenciális zsírsavakban és, a fontos folyadék megkötő anyagokban. A gyümölcs húsa pedig B vitamint, ásványi anyagokat tartalmaz, melyek széppé, feszessé teszik a bőrt, és kitűnően méregtelenítik.

A szőlőmag-olajjal végzett masszázs valamennyi bőrtípusra kiválóan alkalmas, a bőr könnyen beissza a szőlőmag-olajat, enyhe összehúzó hatása erősíti és feszesíti a bőrt, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, relaxáló vagy frissítő testmasszázsra egyaránt kiváló. Mivel a linolsav szerepet játszik a bőr vízháztartásának szabályozásában a szőlőmag olaj a legjobb hidratálók egyike. A masszázs pedig maga az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer, amivel betegségeket előzhetünk meg, megőrizhetjük egészségünket, teljesítőképességünket, szépségünket. Nem elhanyagolható tény, hogy a szőlőmag-olajjal történő masszázs különösen kellemes illatú kezeléseink közé tartozik, illata belélegezve a lélekre is jótékony hatással bír.