Mesotica 3D-ben

A személyre szabott Mesotica arckezelések során nagy hatékonyságú, kollagént aktiváló peptidekkel fiatalítjuk az arcbőrt. A botoxszerű, izom összehúzódásokat megakadályozó peptidekkel pedig ellazítjuk a rögzült mimikai ráncokat. A sejtkommunikációs hatóanyagok, azaz peptidek jelentősége abban rejlik, hogy megfelelően magas koncentrációban képesek a bőr funkciók folyamatába sejtszinten, szinte azonnal beavatkozni és képesek a bőr ellustult gépezetét újra aktiválni.

Míg az antioxidánsok közvetve avatkoznak be a szabadgyökök okozta láncreakciós folyamatokba, addig a sejtkommunikációs hatóanyagok képesek közvetlenül kommunikálni a sejtekkel, azokat a célnak megfelelő működésre rávenni.

Működésük:
A kollagén egymáshoz kapcsolódó aminosavak hosszú lánca. Amikor a kollagén lebomlik, rövidebb láncú aminosavak jönnek létre, ún. peptidek jelennek meg. A kollagén lebomlása peptidek létrehozásához vezet. Amikor peptideket tartalmazó kozmetikumokat használunk, a bőr a kollagén bomlástermékének véli, ezért a szervezet új kollagént állít elő. A kozmetikai peptidek, ezért hatékonyan csökkentik a ráncokat és fiatalítják a bőrt.

A Mesotica szérumok, koncentrátumok úgy lettek kifejlesztve hogy a hatóanyagok szerkezete és felszívódó képessége miatt azonnali, látványos eredményt érhetünk el.   
Uh. vagy mezogéppel fokozhatjuk a hatást a szérumok megfelelő helyre juttatásával.

A hatóanyag szérumok és peptidek csöpögtetős végű flakkokban vannak, nem szükséges azokat külön fecskendővel felszívni, mivel maximális sterilitással, egyszerűen adagolhatok.

Látványosan csökkenhetjük a ráncok mélységét a szem, a száj körül, az orr-ajak barázdában, a homlokon, a nyakon és a dekoltázsokon, valamint jelentősen javíthatjuk a megereszkedett arckontúrt, ha a szalonkezeléseket otthoni ápolással kombináljuk.

Különböző bőrproblémák, mint pl. a couperosa vagy hyperpigmentáció esetén is látványos eredményeket érhetünk el, amennyiben betartjuk a Mesotica által kidolgozott szabályokat.

A Mesotica intelligens peptidtechnológiája, peptid felhasználási szekvenciái és a 3D bőrápolási szabályrendszere a biztosítéka egy új generációs bőrmegújítási szemléletmódnak és gyors látványos kozmetikai és otthoni bőrápolásnak.

A Mesotica  3D bőrápolás lépései a következők:

A BŐRFELSZÍNEN:
A hidrolipid réteg egyensúlyban tartása bőrpuhító, barrier védőanyagokkal.

AZ EPIDERMISZBEN:
A nedvességmegtartó képesség növelése bőrazonos lipidekkel, nedvességmegkötő faktorokkal antioxidánsokkal

A DERMISZBEN:
A kollagén  és elasztin termelés aktiválása, illetve az izomösszehúzódásért felelős funkciók befolyásolása sejtkommunikációt biztosító anyagokkal (peptidek+hyaluron oligomerek). Ha a professzinális és otthoni bőrápolást betartjuk , akkor a MESOTICA 3D teljes bőrszerkezet változást a hightech hatóanyagaival, rétegenként hidrolipid rétegben,  epidermiszben, dermiszben építi  és aktiválja.