Mezoterápiás dermarolleres arcfiatalítás

 

A dermaroller kezelés természetes úton serkenti a kollagén termelődést, segít megelőzni és akár visszafordítani a kollagén csökkenésével járó folyamatokat.

20-25 éves kor után mindenkinek szüksége van erre, mert a kor előrehaladtával csökken a szervezetünkben található kollagén mennyisége, így vízmegkötő képessége (turgora) is, emiatt bőrünk elveszti rugalmasságát, petyhüdt lesz, megereszkedik és elkezd ráncosodni.

Egy tűs henger görgetésével az arcbőrön apró (láthatatlan) mechanikai hámsérüléseket hozunk létre. Ezek a hámsérülések a sebgyógyulás következtében új kollagén termelődését idéznek elő a bőr középső rétegében az irhában. Ahogy a bőr egy kicsit megduzzad, a tüskék szúrási helyei már kezdenek is begyógyulni.
A mechanikai tűszúrások és mezoterápiás koktél egyidejű bejuttatásának hatására a bőr megfiatalodik, feszesebbé, üdébbé, rugalmasabbá válik.
A koktél másik felét tű nélküli mezoterápiával (elektroporációval) juttatjuk be a megnyílt aqvaporin csatornákon keresztül az irha rétegének sejtjeibe, ahol azonnal elkezdődik a sejt szintű felhasználás.

„Az igazság tehát az, hogy a két módszer, vagyis a tűs és a tű nélküli mezoterápia, tulajdonképpen kiegészítik egymást. A tűs hengerek viszont képesek hozzáadni a tűvel végzett mezoterápia előnyét a tű nélkül végzett módszerhez, így az amúgy is rendkívül hatékony elektroporáció még látványosabb eredményeket fog produkálni.
Nem kell félni, a sok apró, szinte mikroszkópikus méretű tű alig vagy egyáltalán nem okoz vérzést vagy bevérzést. Az esetleges bőrpír is egy – két órán belül elmúlik és lehet menni nyugodtan emberek közé újra.”
Dr. Kalmár Miklós
(forrás: www.medist.hu)

3- 4 hét múlva új kollagén háló alakul ki a bőrödben és újra fiatalon pompázhatsz.
Érzéstelenítő használatával fájdalom csillapítunk, majd igény szerint fokozhatjuk a hatást mikrodermabrázióval, tonizálunk, fertőtlenítjük a kezelendő bőrfelületet, és kezdődhet a rollerezés, ami azt jelenti gyors és erős nyomással minden irányban oda- vissza csúztatjuk a bőrön a rollert 15-20 percig. Befejezésül nyugtató algás pakolással enyhítünk a bőrpíron, ami még pár órán keresztül fenn állhat, de nem vészes.
Az első héten bekövetkezhet hámlás, ami bőrünk újjászületése követ.
Olyan érzés jelentkezhet az első 2 napban, mint mikor a szoli egy kicsit megkap minket.
Fényvédő krém használata javasolt az első 2 hétben (kezelt vendégeinknek adunk).

3-4 hetente végezzük a kezelést 5-6-8 alkalommal. Kb. másfél óra a kezelés ideje.
Minden vendégnek higiéniai okokból saját dermarollerre van szüksége, melyet első alkalommal kell megvenni.