MŰKÖRÖM

Hogy miért érdemes műkörömmel élni? A válasz egyértelmű: mert a műköröm megszépít. Egy nő külsejének — csakúgy, mint az ápolt szép haj — meghatározó része a szép köröm is. A legtöbb férfi, amikor rápillant egy hölgyre, akinek igényes, szép műkörmei vannak, nyel egyet, és azt gondolja magában; ez igen, ennek a nőnek van patinája.
A műköröm készítés eredeti célja, hogy a saját körmöket megerősítsük, meghosszabbítsuk, de a fő célja, hogy megszépítsük. Az esztétikus és jól elkészített műköröm a saját köröm természetes térbeli meghosszabbításaként készül. Az avatatlan szemek nem tudják megállapítani meddig tart a saját köröm, honnan kezdődik a műköröm, csak azt látják, hogy egy nagyon szép, hosszú köröm díszíti a hölgy kecses kezét.
Már az ókorban is igény volt a körmök kiemelt ápolására. A fáraók és családtagjaik aranyból készült pótkörmöket ragasztottak körmeikre.

A műkörömmel könnyen együtt lehet élni, könnyű hozzászokni használatához és könnyen rabjává lehet válni annak a többletszépségnek, amit viselőjének nyújt. Tévhit az, hogy a műköröm roncsolja a saját körmöt, ellenkezőleg: egy jól elkészített műköröm engedi a saját körmöt erősebbé válni. Ha valakinek mégis volt már problémája a műkörömmel, ott kizárólag a műkörmös szakmai hibájáról, technikai problémáról lehet szó, érdemes ilyenkor műkörmöst váltani.

A műköröm annyira ártalmatlan, hogy akár terhesen is viselhetjük mindenféle negatív következmény nélkül. Az a kémiai folyamat, aminek során a műköröm anyagok megkötnek a köröm felszínén (néhány perc), kizárja annak a lehetőségét, hogy bármelyik kémiai-vegyi összetevő behatoljon a szervezetbe az elszarusodott körömrétegeken át felszívódva. A műköröm technika egyébként is a fogtechnikából vett át anyagokat (a porcelánt és a zselét), így ahogy a szájüregben sem okoznak problémát ezek az anyagok csakúgy a kéz bőrén és a körmön sem teszik ezt.
Természetesen a műköröm elkészíttetése nem olcsó dolog (öt-hétezer forint az első szett, amit utána havonta néhány ezer forintért kell utántölteni), de nem is a kiváltságosok privilégiuma, ez a havi néhány ezer forint messze megtérül abban az önbizalom növekedésben és siker érzetben, amit a műköröm nyújtani képes viselőjének a sima-egyszerű körmökhöz képest.Ha képesek vagyunk befolyásolni műkörmösünk munkáját, ha megtaláljuk a megfelelő szakembert és elérjük azt, hogy a nekünk tetsző körömformát, színvilágot és mintákat készíttessük el körmeinkre, akkor ezzel önkifejező erőnket is növelhetjük, amit akár havonta hangulatainkhoz igazíthatunk.

Még egy fogalmi zavart szeretnénk eloszlatni: A „műköröm” nem az alapanyag műanyag jellege miatt kapta a nevét, hanem, csakúgy, mint a „műalkotás” szónál, ez egy rövidítés: a műköröm művészi körmöket jelent minden egyes darabja kézzel készített iparművészeti, egyedi alkotás.

 

MANIKŰR-TIP

A türelmetlen vendégek számára ajánljuk az új Manikűr Dupla Tipet. A Világújdonságnak számító fejlesztés Manicure Tip, azaz Manikűr Dupla Tip nagyban megkönnyíti a francia vég készítését. Mivel ez a tip dupla, segédfelületének köszönhetően 100 %-os tapadást érhetünk el a körömfelületen.

Örök probléma manikűrözésnél és zselés saját köröm erősítésnél a fehér vég gyors és szabályos elkészítése. Mostantól nem kell bajlódni a lakkos ecsettel, itt van helyette a pillanatok alatt felragasztható segédtipes dupla manikűr tip. A műkörmös tipeknél sokkal vékonyabb fehér műanyag lapocskákat bármely körömformára illeszthetjük tipragasztóval, ráadásul a nagyobb pontosság érdekében a boxban 10 helyett 14 méret van. Az igazi különlegessége a tipnek, hogy a vékony, puha fehér tip felett egy második, merev átlátszó segédtip is van. Csak így lehet precízen elhelyezni és kellő erővel rányomni a beragasztózott alsó vékony tipet. A segédtip 20 másodperc után elveszti szerepét, egyszerűen csak le kell törni.

Leszedésnél nem kell reszelni, hanem elég áztatni, így a saját köröm nem sérül.

 

A GÉL-LAKKOZÁS AZ ÚJ SIKERCSILLAG

Komoly kutató-fejlesztő munka eredményeképpen jött létre a jövő színes, hibrid anyaga, a Gel-Lac. Ebben az anyagban a színes zselék tartósságát ötvözték a lakkozás egyszerűségével.
A gél-lakkozás sikere az egyszerű felvitelben, a gyors eredményben és a kifogástalanul trendi színeiben rejlik.
Az anyag lényege, hogy lakk-tartalma miatt lágyan, finoman terül; zselé-tartalma miatt viszont 3 perc kötés után teljesen kemény; a vendégnek nem kell rá vigyáznia, mint lakkozásnál, hogy száradjon, mert UV lámpában 3 perc alatt 100%-ban szárazra köt.

Saját körömre lakk helyett körömerősítő bevonatként. 
Nincs sérülés, karcolódás, mint a hagyományos lakkoknál. 
Pár perc alatt leoldható, nem kell reszelni.

Az új csoda nem kizárólag természetes körömre kenhető, azt egy zselés körömhosszabbítással könnyedén a vendég igényeihez igazíthatjuk.

Lássunk néhány apró, ám annál fontosabb aranyszabályt a gél-lakkozással kapcsolatban:
A színes gél-lakkot egy vagy két rétegben is felvihetjük, színtelítettségi igény szerint. pálcával 
A gél-lakk továbbdíszítésre alkalmas alapanyag. Mivel ez az anyag a körömlakkozás módszeréhez hasonlít, leginkább a normál lakkozásnál használatos díszítést alkalmazhatjuk. Az akrilfestéket a lefixált színes gél-lakkra festhetjük fel, majd száradás után zárhatjuk a rendszer színtelen alapozójával. Kiválóan díszíthető felületi díszítéssel, matricával, Swarovski kövekkel.

A Gel-Lac lakk-tartalma miatti előnyei-hátrányai:
1.) Előny: a lakk miatt lágyabb, finomabban kenhető
2.) Előny: a lakk miatt több pigmenttel is meg tud kötni, ezért több van benne (Crystal Nails Gel-Lac) és már egy rétegben is fed
3.) Hátrány: a lakk miatt 1 héttel hamarabb kopik (4 helyett 3 hét a tartóssága)

 

PARAFFINOS KÉZÁPOLÁS

A Paraffinos kézápolás, kollagén és elasztin hatóanyagú mélyhidratáló kezelés, amely a kézfejet és a körmöket ápolja. A kéz fertőtlenítése és radírozása után egy kollagénes krémmel megmasszírozzuk a kézfejet, majd ezután meleg őszibarack-avokádó tartalmú paraffinfürdőbe mártogatjuk. Ezt követően nylon tasakba bújtatjuk a kezeket, és frottír kesztyűt húzunk rá. 20 perc hatóidő elteltével lehúzzuk kihűlt paraffint. Befejezésként egy gyümölcssavas hidratáló krémet használunk. A befejező krémezés hatására a meleg paraffin alatt kitágult pórusok összehúzódnak, ezzel a kollagénpakolás hatóanyagai mélyen a bőr szöveteibe záródnak. A kezelés már az első alkalom után is látványos, de az erősen igénybe vett és kiszáradt kézbőr ápolása esetén kúraszerűen érdemes alkalmazni.