TESTKEZELÉSEK, CELLULITKEZELÉS
A cellulit nem csak kozmetikai probléma.

„Narancsról-Barackra”

 

Számos hölgy életét megkeserítő narancsbőr kialakulásáért a rossz étkezési szokásokon valamint a női hormonok (ösztrogén) hatásán kívül a női kötőszövet jellege tehető felelőssé. A narancsbőr kialakulását ugyanis női szervezet struktúrája teszi lehetővé. A nők kötőszövet rostjainak szerkezete eltér a férfiakétól. a női kötőszöveti rostok ugyanis egymással párhuzamosak, könnyebben, ráadásul akár nagymértékű tágulásra is képesek, mint a férfiaké. Természetesen ezáltal is a szülésre hangolva a női szervezetet. A zsírsejtek-salakanyagokkal együtt alig várják, hogy a rácsokat kitölthessék, sajnos így kialakítva a hepehupás narancsbőr képletét, nem csak bosszúságunkra, hanem egészségkárosításunkra is.

Férfiaknál ritkán alakul ki a cellulit ennek oka részben az ösztrogén jóval alacsonyabb szintje és a kollagén, elasztin hálózatos szerkezetében található eltérésnek köszönhető. A férfiak egymásra merőlegesen helyezkedő keresztszálas kötőszövet rostjai miatt feszesebb kötésű, nagyobb ellenállású, míg a női kötőszövet lazább.

A cellulit képződés során a zsírlerakódás két további jelenséggel jár együtt vizesedéssel és fibrozissal, vagyis szövet megkeményedéssel.

A cellulit több tényező együttes megjelenésével alakul ki zsírlerakódás a bőr alatt, vizenyő kialakulása és a kötőszövetek elöregedése miatt. A kötőszöveti rostok megvastagodása, vagy éppen kinyúlása, elszakadása is létre jöhet. A kötőszövet kinyúlt rostjain a zsírcellák könnyebben kinyomódnak. Ilyenkor veszíti el a test a konturját és megereszkedik a bőr. A cellulit elleni harcban nagyon fontos a zsírlerakódás megszüntetése, a kötőszövetek erősítése és a bőr feszesítése.

A zsírsejtek, ha jelentős tömegben felhalmozódnak, fájdalmasan nyomhatják az idegsejteket és hajszálereket.

A cellulitban szenvedők számára nagyon kellemetlen lehet a gyúró mozdulatokkal végzett masszázs, mert a cellulit szövetek oxigén ellátottsága rossz, emiatt az ott csökkent anyagcsere következtében felhalmozódnak a salakanyagok. A felhalmozódott salakanyagokkal teli zsírsejtek nyomják az ereket, idegeket és a nyirokpályákat, ami miatt nyirok pangás, érkárosodás alakul ki, és ez a masszázs során, a kézzel történt fogásokra, nyomásokra fájdalmas lehet.

Ezeknek a vendégeknek a testtekercseléseket ajánljuk.

Célunk minden esetben a keringési rendszer és az anyagcsere folyamat élénkítése salaktalanítása, feszesítése, valamint a hatóanyagok hatékonyabb bevitele a mélyebb rétegekbe.

Vérkeringést serkentő hatóanyagokkal dolgozunk, az ilyen hatóanyagok közös vonása, hogy meleget termelnek, mely a bőr látható kipirosodásával jár. Tágítják a véredényeket, ezáltal megnő az artériás vér beáramlása, s így több tápanyag és oxigén jut a szervekhez. Ezenkívül a vénákban folyó vér, a kötőszövetbe is eljut, segít a lerakodott salakanyagok elszállításában.
Ezek a kezelések hasonlóan működnek a nyirokmasszázshoz, a szövetekben lévő folyadékot a nyirokrendszer elszállítja.

A kúraszerűen alkalmazott testkezelésekkel és megfelelő életmódváltással kezelhető a már kialakult, és megelőzhető a még ki nem alakult cellulit. Természetesen, ha a kúra közben nem gondolja úgy a Kedves Vendég: ma voltam már kezelésen és péntek is van, meg egyébként is „mert-megérdemlem”, hát nyugodtan elmehetek fagyizni, sütizni a barátnőkkel. Ezzel bizony maga és ellenünk dolgozik!

A Hypoxitrénert és testkezeléseket, sokan mellőzik a téli hónapokban. Pedig nincs igazuk, mivel a narancsbőr kifejezettebb hideg időben, a zsírpárnák anyagcseréje ilyenkor tovább romlik. Ugyan télen is sokan járnak sportolni, de sporttal a vérkeringés, anyagcsere fokozás leginkább az izomzatban következik be és a bőr kötőszöveteiben nem fokozódik a mikrocirkuláció, nem emelkedik a hőmérséklet, ami elengedhetetlen feltétele az anti-cellulit eredményességének (sport közben is hideg popsi, hideg comb effektus). Aki szeretne ezen változtatni, avagy a cellulit stádiumának romlását megakadályozni, vagy állapotán javítani, annak feltétlenül gondolni kell erre, és télen is igénybe kell vennie a kúraszerű kezelés sorozatot. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert télen energia dúsabban táplálkozunk, nehezebb ételeket, édességeket nagyobb mennyiségben fogyasztunk, tehát a testsúly gyarapodása, és a cellulit romlása törvényszerű. Hypoxitrénerrel, testkezelésekkel infraszaunával karban tarthatjuk. Ráadásul ezek a vendégek elegendő időt hagynak maguknak a változásra a nyárra való felkészülésre, mert tudjuk, hogy a narancsbőr kezelése javulása sok esetben 2-6 hónapot is igénybe vehet. Nem beszélve arról, télen sem okoz nekik problémát egy wellness, vagy uszodai program beiktatása. Az ér- visszérbetegségre hajlamos Vendégeinknek az Ultratone, vagy Mio System izomstimulálást, Flabélos, ésMezoterápiás kezeléseket ajánljuk.

Mint minden kozmetikai kezelést, a testkezelést is tisztítással és peelingezéssel érdemes kezdeni (otthon is lehet), megszabadítva a bőrt az elhalt hámrétegtől. Az alapos radírozással, elősegíthetjük a kezelés során alkalmazott hatóanyagok intenzívebb felszívódását. Használjunk vérbőségfokozó radírt, mellyel a szarukoptatáson kívül, fokozhatjuk a vérkeringést és a nyirokáramlást is.

Alkalmazható:
peelinghez: tengeri só, homok, papapain, iszap, növényi őrlemények, poliamid szemcsék, csigaház őrlemény, bambusz, stb.

pakolásnak: borostyán, zsurlókivonat, aloe-alga gél, oxigén-fürdő, iszapok, vadgesztenye, L-carnitin, koffein, egértövis, paprika, gyömbér, boróka, stb.

masszázshoz illóolajok: alga, fahéj, rozmaring, levendula, eukailptusz, zsálya, citrom, narancsolaj, geránium, boróka, vadgesztenye, esticin, mirha, tömjén, borsmenta, mentol, stb.

befejező testápolóként: yamgyökér, szója, köles kivonat, paprika, koffein, L-carnitin, mimóza, gaurana, kakaó, vadrózsa, stb.

kontraindikációk:
– lázas betegség,
– bőrsérülések,
– hűléses megbetegedések,
– szív és keringési rendszer rendellenességek,
– terhesség, szoptatás,
– visszér problémák,
– daganatos betegségek,
– idegrendszeri megbetegedések.