ALGÁS KARCSÚSÍTÓ, FESZESÍTŐ TESTFÁSLIZÁS

A tengeri zöldalgás pakolás, ellátja a bőrt ásványi anyagokkal, vitaminokkal, proteinekkel, friss nedvességgel. Beindítja a bőr méregtelenítő folyamatait, lassítja az öregedést, erősíti struktúráját, növeli a bőr rugalmasságát, valamint az anyagcsere felélénkülését.
Mivel a pakolás serkenti a mikroszintű keringést, így bevethető a zsírsejtek lebontásának folyamataiban, továbbá javítja a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátását. A fehérje, az enzimek és a vitaminok átveszik a méregtelenítő feladatokat, és elősegítik a bőr öntisztulását, salaktalanítását.
Így nagyon hatékony az anticellulit és karcsúsító kezeléseknél.
Már az első kezelésnél a bőr állaga jelentősen javul, és a test kerülete csökken.
 

Kezelés menete: térdtől- bordákig visszük fel a zöldalgás pakolást, majd algás tonikkal átitatott fáslival betekerjük a vendéget, ezt követően vinil ruhát húzunk rá, amiben 40-50 percet pihen. A pihenés alatt melegérzete lesz a vendégnek, amit halvány kipirosodás is kísér a kezelt felületen, ez azonban 1-2 órán belül megszűnik. Lebontás után zuhanyzás következik, majd algás bőrfeszesítő utókezelő krémet masszírozunk a kezelt testfelületre, és láthatóan simább, feszesebb, selymesebb lesz a bőr azonnal.

Ajánlott kúraszerűen, 10-12 alk. minden másnap (heti 3-szor), köztes napokon az infraszauna használata javasolt.
(Babor termékkel dolgozunk.)

Az algákról
„Az igénybe vett bőr leginkább ásványi anyagokból és nyomelemekből szenved hiányt, a tengeri hatóanyagok kiválóan alkalmasak a raktárak feltöltésére, ezáltal pedig a bőrsejtek egészséges anyagcseréjének a helyreállítására. Semmilyen más természetes anyag nem olyan gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, aminosavakban és vitaminokban, mint a tengeri alga. Jóval több, mint 80 különböző elem mutatható ki belőlük, melyek közül a klorofill, a karotinoidok és az alginátok kiemelkedő helyet foglalnak helyet. Az algák többek között tartalmaznak anyagcserét serkentő B12-vitamint, magnéziumot az idegeknek, vasat a vérképzéshez, és C vitamint az immunrendszernek. Több béta-karotint tartalmaznak, mint a sárgarépa. A tenger, mely ez esetben szállítóeszközként szolgál, számos intelligens összetevőt tömény energiabombává változtat. Ráadásul felülmúlhatatlan az a tény, hogy az emberi vérszérum és a tengervíz ásványianyag-tartalma közel azonosak. A tengeri kozmetikumok a bőrrel összhangban dolgoznak, és megfelelnek azok fiziológiai folyamatainak. Ezáltal az emberi szervezet különösen jól tudja felvenni és hasznosítani a tengeri összetevőket. Az aminosavak, a fehérjék és az enzimek építőkövei között találhatók még olyan anyagok, amik képesek eltüntetni az UV-fény káros hatásait.”
forrás: Balogh György bőrgyógyász, kozmetológus